Συγχαρητήρια μήνυμα της Διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων για την κατάκτηση της 3ης θέσης της Τρικαλινής ομάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομιας


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΛΕΝΗΣ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ  3Ης  ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ


Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST® CHAMPIONSHIP GREECE 2021 – GAME CHANGERS, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 29-30 Μαΐου, η ανεξάρτητη Ομάδα της πόλης μας, Robots Experts, κατέκτησε την 3η θέση ανάμεσα σε 73 συμμετοχές παίρνοντας έτσι το εισιτήριο, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FIRST® LEGO® LEAGUE VirtualOpen International Greece. Ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ελλάδα 24-27 Ιουνίου, θα φιλοξενήσει τις 200 κορυφαίες ομάδες του κόσμου που θα συναγωνιστούν σε 4 τομείς (το Innovation Project, το Robot Design & Robot Game και CoreValues) χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε προπονητές και ομάδες.

Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι μαθητές μας διαπρέπουν στη χρήση και την αξιοποίησης της Τεχνολογίας, η οποία σε συνδυασμό με την Επιστήμη σφραγίζει τις εξελίξεις στο παρόν, αλλά αναπόδραστα και στο μέλλον. Μέσα από τέτοιους διαγωνισμούς τα παιδιά μας μπορούν να κατανοήσουν με έναν μοναδικό τρόπο τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Με τον τρόπο αυτό αποκτούν εφόδια απαραίτητα για το  μέλλον τους, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Συγχαίρω λοιπόν ολόθερμα τους μαθητές μας γι’ αυτή τους τη διάκριση, η οποία ήλθε ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς υπό την επίβλεψη και την άρτια καθοδήγηση του έμπειρου προπονητή τους Επαμεινώνδα Αγγέλη. Ευχαριστώ επίσης και τον Δρα. Βασίλειο Γεροδήμο, υπεύθυνο καθηγητή Προπονητικής, που συνέβαλε καταλυτικά με τις γνώσεις του και την παροχή του εργαστηρίου Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εύχομαι να συνεχίσουν να με εκπλήσσουν ευχάριστα τα παιδιά μας που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και δίνουν ραντεβού με το μέλλον. Τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ακόμα περισσότερες διακρίσεις.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

ΕΛΕΝΗ – ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ