Νομαρχιακό Παραρτημα ΟΤΟΕ Νομού Λάρισας: 4ωρη στάση εργασίας στις τράπεζες και συμμετοχή στο πανεργατικο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία



Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ νομού Λάρισας με δελτίο τύπου του προς την εφημερίδα "iTHESSALY.gr" αναφέρει τα εξής και καλεί τους Τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετέχουν στην αυριανή  4ωρη Πανελλαδική και Πανεργατική Στάση Εργασίας που αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος και να συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας  έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ενωτική και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων και του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.


Η ΟΤΟΕ, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της απέναντι στις βασικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου και ενόψει της ψήφισής του την Τετάρτη 16/6/2021, ειδικότερα για τον κλάδο αποφάσισε:

- Την προκήρυξη 4ωρης παντραπεζικής πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 16/6/2021, από τις 11:15 έως τη λήξη του ωραρίου.

- Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 16/6/2021, στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

- Τη συνέχιση των πρωτοβουλιών για ενωτική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις υπό ψήφιση αντεργατικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση ακόμα και την ύστατη στιγμή πρέπει να αφουγκραστεί τη θέληση των εργαζομένων και να αποσύρει τις αντεργατικές, οπισθοδρομικές και παράλογες διατάξεις που εμπεριέχει το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή και να σεβαστεί τα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας. 
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να υιοθετηθούν οι προτάσεις της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ που βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Τη συνέχιση των πρωτοβουλιών για ενωτική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις υπό ψήφιση αντεργατικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, συσπειρωμένοι γύρω από την ΟΤΟΕ, να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στις κινητοποιήσεις και όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr