Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας: "Η πλειοψηφούσα διοίκηση της ΝΔ στην ΠΕΔ Θεσσαλίας αρνήθηκε να στηρίξει τους συμβασιούχους της 5ης ΥΠΕ"



Σε δήλωση του εκπροσώπου της Λαϊκή Συσπείρωσης και μέλους του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Κρίκη Πέτρου, επισημαίνονται τα εξής:

Η πλειοψηφούσα διοίκηση της ΝΔ στην ΠΕΔ Θεσσαλίας αρνήθηκε να στηρίξει τους συμβασιούχους της 5ης ΥΠΕ

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. στην ΠΕΔ Θεσσαλίας η πλειοψηφούσα διοίκηση της ΝΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλο, αρνήθηκε να θέση για συζήτηση το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αφορούσε τη στήριξη στο δίκαιο αίτημα των 90 συμβασιούχων της 5ης ΥΠΕ σε καθαριότητα και φύλαξη στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ, για ανανέωση των συμβάσεων τους μέχρι το τέλος του χρόνου. Ένα ψήφισμα που μεταξύ άλλων ζητούσε να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης τόσο για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά και μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στα νοσοκομεία. Να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.          

Φάνηκε για άλλη μια φορά η υποκρισία των εκλεγμένων της ΝΔ, δημάρχων και αιρετών της, στους δήμους της Θεσσαλίας, που το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για τους «αφανείς ήρωες» και τους χειροκροτούσαν στα μπαλκόνια.  Όμως μπροστά στο αίτημα για ανανέωση των συμβάσεων αυτών των εργαζόμενων που μέσα στην πανδημία έχουν βάλει πλάτη για να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας, τους γύρισαν ξεδιάντροπα την πλάτη. Μάλιστα η ωμή απάντηση από στόματος προέδρου της ΠΕΔ «ότι δεν μας αφορά ως ΠΕΔ το θέμα», και ότι «και ο ιδιώτης καλά καθαρίζει» αποδεικνύει την «ευαισθησία» τους. 

Με τη στάση τους αυτή οι εκλεγμένοι με τη ΝΔ δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, απέδειξαν πόσο «ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί» είναι. Το πόσο υποκριτές είναι όταν λένε ότι στηρίζουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αποκάλυψαν για άλλη μια φορά πόσο ευθυγραμμισμένοι είναι με την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας. Και απ’ την άλλη το πόσο ευθυγραμμισμένοι είναι με την στρατηγική του κεφαλαίου,  των ιδιωτικοποιήσεων στις δημόσιες δομές και υπηρεσίες, που απαιτεί φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, ώστε να γίνεται λάστιχο στις ορέξεις των εργολάβων.

Πραγματικά δεν εκπλήσσει κανένα αυτή τους η στάση καθώς έχουν δώσει όλοι τους τα διαπιστευτήριά τους εκεί που διοικούν, το πόσο δηλαδή πιστοί υπηρέτες είναι των επιχειρηματικών συμφερόντων. Όσο για την παράταξη που στηρίζει   ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ο επικεφαλής της και δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, παρά τη θετική εισήγησή του στο να συζητηθεί, ενοχλήθηκε απ’ την  αναφορά που γίνονταν στο ψήφισμα για τις άθλιες συμβάσεις που εφαρμόζουν οι εργολαβικές εταιρίες, λέγοντας ότι υπάρχουν και «καλοί εργοδότες». 

Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους και τις κοινότητες της Θεσσαλίας είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζόμενων της 5ης ΥΠΕ και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους  για ανανέωση των συμβάσεων και διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους να δώσουν τη δική τους απάντηση  με τη μαζική τους συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά και σε όσους στηρίζουν με τη στάση τους αυτή την πολιτική. Είμαστε στο πλευρό τους. 

Λάρισα 9-6-2021



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr