Δήμος Λαρισαιων: Ομόφωνο Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για ανανέωση συμβάσεων 5ης ΥΠΕ


Ομόφωνη απόφαση στήριξης στους συμβασιούχους της 5ης ΥΠΕ

  • Από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων 


Την ανανέωση των συμβάσεων των 90 συμβασιούχων στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της 5η ΥΠΕ, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και σύμφωνα με την αριθμ. 134/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε  ομόφωνα η παραπομπή στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την έκδοση ψηφίσματος.  

Μετά από συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, στις 9-06-2021, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ 90 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΜΥ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ, ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, εκφράζει τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα των 90 συμβασιούχων εργαζόμενων στους τομείς της καθαριότητας και της φύλαξης στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ, να μην απολυθούν στο τέλος του Ιούνη του 2021, αλλά να ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν υπογράψει, όπως έκαναν όλες οι άλλες ΥΠΕ της χώρας.

Καλούμε την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, οι αφανείς «ήρωες» του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, να μην απολυθoύν, αλλά να προχωρήσει άμεσα η ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζόμενων συμβασιούχων στην καθαριότητα και φύλαξη των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ, μέχρι το τέλος του 2021 όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία.

Να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης τόσο για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά και μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στα νοσοκομεία.

Να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.»        
Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr