Δήμος Λαρισαιων: Δήλωση απάντηση Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής και αντιδημάρχου Θ. Αδαμόπουλου σε Λαική Συσπείρωση για ΣΕΑ οδοφωτισμου


Δήλωση – απάντηση Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής 

Δ. Λαρισαίων και αντιδημάρχου Οικονομικών Θ. Αδαμόπουλου σε «Λαική Συσπείρωση» για ΣΕΑ και αντικατάσταση οδοφωτισμού


Ως Οικονομική Επιτροπή ψηφίσαμε την αντικατάσταση του οδοφωτισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί  με τη διαδικασία της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) για δέκα χρόνια. Ο Δήμος Λαρισαίων θα αλλάξει όλα τα φωτιστικά με την τοποθέτηση νέων σωμάτων LED σε όλη την πόλη της Λάρισας, σε συνοικίες, δρόμους, πάρκα αλλά και σε χωριά του Δήμου μας. Είναι ένα σημαντικό έργο στο οποίο ο Δήμος Λαρισαίων δε θα δαπανήσει ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά του διαθέσιμα. Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο (ΣΕΑ) υλοποιείται σήμερα σε αρκετές περιοχές και μάλιστα στους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας μας. 

Με την ολοκλήρωση του έργου λύνεται το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν σήμερα οι συμπολίτες μας σύμφωνα με τις αναφορές που γίνονται στο γραφείο πολιτών του Δήμου Λαρισαίων (πρόγραμμα Novoville). 

Όπως καταλαβαίνετε η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε και προχωράει στη λήψη αποφάσεων για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου. Ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει με τα όργανά του και σε αυτά τα μεγάλα θέματα δεν παίζουμε ούτε «κρυφτούλι» όπως επικαλείται ο κ. Κρίκης αλλά ούτε φοβόμαστε από τυχόν αντιδράσεις μερίδας στελεχών του ΚΚΕ. 

Όσον αφορά την ώρα διεξαγωγής της Οικονομικής Επιτροπής που μας κατηγορεί ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα στις 11:00 λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων, μεταφέρθηκε για την Πέμπτη και ώρα 13:00- ημέρα και ώρα που έχουν συμφωνήσει όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης . Έως τώρα η Οικονομική Επιτροπή διεξάγονταν κάθε Πέμπτη 12.30 μ.μ. και η Λαϊκή Συσπείρωση έχει εμφανιστεί ελάχιστες φορές στις συνεδριάσεις.

Στη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης, μέλη του ΚΚΕ και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κρίκης, πραγματοποίησαν κατάληψη στο γραφείο μου και σε άλλους χώρους του Δημαρχείου και φτάσανε στο σημείο να τραβήξουν καλώδια από υπολογιστές υπηρεσιακών παραγόντων με σκοπό να υπάρχει διακοπή του δικτύου προκειμένου να μη διεξαχθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Από τη μεριά μου κάλεσα τα μέλη του συλλόγου των εργαζομένων αλλά και τον κ. Κρίκη να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους μέσα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  να εκφράσουν γραπτά τις απόψεις τους, αν αυτοί επιθυμούσαν ή να προσκομίζανε κάποια άλλη πρόταση για την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, επιχείρησαν να αναβάλλουν τη συνεδρίαση και μάλιστα απείλησαν υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που εκείνη τη στιγμή εργαζόντουσαν.  

Κλείνοντας ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής δεν έχω σκοπό να δείξω φόβο που εσείς μου προσάπτετε αλλά οφείλω να δείξω προσήλωση και καθήκον για την απρόσκοπτη λειτουργία του οργάνου που αποτελείται από συναδέλφους μας, οι οποίοι έχουν εκλεχθεί από τους  συμπολίτες μας. Πολύ δε περισσότερο σε μεγάλα έργα όπως είναι η αντικατάσταση του φωτισμού, δε θα καθυστερήσουμε και θα συνεδριάσουμε όπου και όποτε χρειαστεί. Αυτές τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις τις αφήνουμε και εμείς στην κρίση του Λαρισαϊκού λαού.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr