Διαδικτυακό Εργαστήριο απο το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων


“Εκπαίδευση στην Ενεργό Πολιτειότητα για Υγιείς και Βιώσιμες Κοινότητες”


Διαδικτυακό Εργαστήρι

Διεθνές διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο «Εκπαίδευση στην Ενεργό Πολιτειότητα για Υγιείς και Βιώσιμες Κοινότητες» διοργανώνεται στις 17 Νοεμβρίου 2021, από τη Λάρισα σε συνεργασία με τις πόλεις Yeonsu-Gu (Δημοκρατία Κορέας),  Tongyeong (Δημοκρατία Κορέας) Gdynia (Πολωνία), και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO (UIL).

Το εργαστήρι αποτελεί μέρος των εργασιών του θεματικού πεδίου (Cluster) «Εκπαίδευση στην Ενεργό Πολιτειότητα – Citizenship Education» το οποίο συντονίζουν η πόλη της Λάρισας και η πόλη Yeonsu-Gu και στο οποίο συμμετέχουν 58 πόλεις από όλο τον κόσμο. 

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι πόλεις-μέλη του Cluster θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές των πόλεων τους και θα συζητήσουν σε δύο ξεχωριστές  ομάδες (break out rooms) πιθανές ευκαιρίες και εμπόδια στην προσπάθειά τους να ενθαρρύνουν τους πολίτες να συμβάλλουν στη δημιουργία Υγιών και Βιώσιμων κοινοτήτων μέσω της εκπαίδευσής τους στην Ενεργό Πολιτειότητα. 

Επισημαίνουμε ότι οι Υγιείς Πόλεις θα είναι το κύριο θέμα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί στην Νότια Κορέα το Φθινόπωρο του 2021 αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της υγείας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ότι αφορά τη σχέση ανάμεσα στο υγιές αστικό περιβάλλον και την ευεξία. 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπροσώπους πόλεων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr