Σύσκεψη για τα αδέσποτα σκυλιά στο Δήμο Κιλελέρ



Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Δήμου Κιλελέρ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Νίκαιας σύσκεψη – ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί από το Δήμο σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων σκυλιών.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε τα παρακάτω: «Στο πλαίσιο της νόμιμης αντιμετώπισης του ζητήματος των αδέσποτων σκυλιών που έχει δημιουργηθεί στις περισσότερες κοινότητες του Δήμου προβήκαμε σε στοχευμένες ενέργειες αντιμετώπισής του. Αρχικά συνάψαμε δύο συμβάσεις. Η πρώτη με κτηνίατρο ο οποίος πραγματοποιεί τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων και παρέχει ταυτόχρονα οποιαδήποτε άλλη υγειονομική φροντίδα απαιτείται  και η δεύτερη με εταιρεία περισυλλογής - μεταφοράς  τους.

Από τη στιγμή που θα γίνει από τον κτηνίατρο η στείρωση το σκυλί θα μεταφερθεί από την εταιρεία σε χώρο «προσωρινής φιλοξενίας, φροντίδας και περίθαλψης» των αδέσποτων που μας έχει παραχωρηθεί από το δήμαρχο Τρικκαίων.  Μετά την πάροδο χρόνου οι ειδικοί του χώρου περίθαλψης, αφού αποφανθούν ότι τα σκυλιά μπορούν να επανέλθουν στο φυσικό τους περιβάλλον, τα επαναφέρουν στο Δήμο Κιλελέρ, όχι απαραίτητα στο σημείο περισυλλογής. Κι αυτό για να επιτευχθεί το «σπάσιμο της αγέλης» που είχε δημιουργηθεί πριν την περισυλλογή.

Να σημειωθεί επίσης ότι συστάθηκε πενταμελής επιτροπή η οποία στελεχώνεται από την αντιδήμαρχο Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, τον συμβεβλημένο κτηνίατρο, από πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων και από δύο άτομα φιλοζωικών  οργανώσεων. Οποιαδήποτε ενέργεια αφορά στο θέμα των αδέσποτων λαμβάνεται ύστερα από συνεδρίαση και απόφαση της πενταμελούς επιτροπής.

Στόχος της συνάντησης είναι, εκτός των άλλων, να πιστοποιηθεί το γεγονός ότι έχουμε στο πλευρό μας τους ανθρώπους εκείνους που είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι στα ζητήματα των αδέσποτων. Τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους και για το ότι στέκονται  αρωγοί στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προσεγγίσει και, χωρίς να ταλαιπωρήσει τα αδέσποτα, να τα περισυνελλέξει και ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία να τα επανεντάξει στο φυσικό τους περιβάλλον».

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων,  διαβεβαίωσαν το δήμαρχο ότι θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής  που αποβλέπει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων με όρους ζωοφιλίας.

Παρέμβαση στην συνάντηση έκανε και ο αντιδήμαρχος ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αχιλλέας Χατζούλης ο οποίος ανάδειξε τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Επικεντρώθηκε δε στην ανάγκη διαρκούς συνεργασίας του Δήμου και των φιλοζωικών οργανώσεων. Συμμετείχαν στην ενημέρωση και οι τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης, Αχιλλέας Τσαντίλης και Κώστας Σολωμός.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr