Γαμβρούλας στον νέο πολιτιστικό σύλλογο της Νέας Σμύρνης Λάρισας: «Αναγκαία η αναβάθμιση της συνοικίας»


Με τον νεοσυσταθέντα πολιτιστικό σύλλογο της Νέας Σμύρνης, συναντήθηκαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας και ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Λώλος. Τον σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Σχίζας και αρκετά από τα μέλη του. Η συνάντηση είχε σκοπό την συζήτηση για θέματα που απασχολούν την συνοικία της Νέας Σμύρνης, για τα οποία οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν πρόσφατα με πορεία διαμαρτυρίας. Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν περιοδεία στην περιοχή με σκοπό την αυτοψία σε προβληματικά σημεία της συνοικίας.

Μετά την περιοδεία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα παρακάτω:

-          Η συνοικία της Νέας Σμύρνης χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα.

-          Η περιοχή βρίσκεται αρκετά πίσω σε επίπεδο υποδομών, αισθητικής αλλά και ασφάλειας σε σχέση με άλλες περιοχές της πόλης μας.

-          Το ζήτημα της ασφάλειας είναι κεντρικό αίτημα των κατοίκων, καθώς στην περιοχή παρατηρείται παραβατικότητα και μικροεκληματικότητα.

-          Απαιτούνται παρεμβάσεις στο οδικό της δίκτυο, στους πεζοδρόμους της, στον ηλεκτροφωτισμό της ο οποίος είναι ιδιαίτερα χαμηλός, σε επίπεδο καθαριότητας όπου παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα.

-          Απαιτούνται παρεμβάσεις για την αισθητική της αναβάθμιση σε κοινόχρηστους χώρους όπως τα πάρκα, οι πλατείες κτλ.

-          Απαιτούνται παρεμβάσεις ακόμη και σε επίπεδο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην Νέα Σμύρνη παρόλο που την διαπερνά κεντρικός δρόμος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της φυγής επιχειρήσεων, ενώ νέες επιχειρηματικές προσπάθειες δεν πραγματοποιούνται με συχνότητα τον τελευταίο καιρό. Εκτός από το ζήτημα της οικονομικής δραστηριότητας, το παραπάνω φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες κτίρια να βρίσκονται εγκαταλελειμμένα, εντείνοντας το πρόβλημα της αισθητικής της περιοχής.

-          Η πεζογέφυρα και ο ποδηλατόδρομος που έχουν εξαγγελθεί, θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, βελτιώνοντας την κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων, από και προς την συνοικία.

-          Οι υποδομές για τα ΑμεΑ είναι σχεδόν μηδαμινές, κάτι που ο σύλλογος τους έχει επισημάνει αρκετές φορές.

-          Λείπει από την περιοχή ένας χώρος προσέλκυσης των κατοίκων της πόλης, όπως π.χ ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο ή ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο ή ένας μεγάλος χώρος ψυχαγωγίας κτλ

Ο Νίκος Γαμβρούλας μετά το πέρας της περιοδείας και της συζήτησης, τόνισε: «Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συζήτηση αποδεικνύουν πως η συνοικία της Νέας Σμύρνης είναι μια συνοικία αδικημένη όσον αφορά τις παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών και αισθητικής, ενώ παραμένει λιγότερο ανεπτυγμένη σε σύγκριση με άλλες περιοχές της πόλης μας.

Όλες οι συνοικίες όμως είναι μέρος της πόλης μας και της ταυτότητας της. Η ανάπτυξη της πόλης μας θα πρέπει να είναι ισομερής και χωρίς αδικίες για μέρος του πληθυσμού της.

Είναι άμεση ανάγκη λοιπόν, ο Δήμος μας να σκύψει επάνω στις ανάγκες της συνοικίας και με συνεχή διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής να καταφέρει σταδιακά  να υλοποιήσει τα αιτήματα τους, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της.»



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr