Με Αυτόματο Σύστημα Στάθμευσης δημοτικό πάρκινγκ στα Τρίκαλα


Με αυτόματο σύστημα ο Δήμος Τρικκαίων παρέχει πλέον 24ωρη στάθμευση σε φυλαγμένο χώρο. Στον δημοτικό χώρο στάθμευσης της οδού Κανούτα θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 31` Μαΐου 2021 το νέο σύστημα, παρέχοντας ευκολία και ταχύτητα.
Την Κυριακή έγιναν οι τελευταίες δοκιμές και, όπως τόνισε ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας Αστική Ανάπτυξη ΑΕ, Τάκης Παζαΐτης «διευκολύνουμε τους πολίτες με το νέο σύστημα και ταυτόχρονα βάζουμε τάξη στη στάθμευση στην πόλη, με μια σειρά πρόσθετων ενεργειών».
Το σύστημα είναι εξαιρετικά απλό: μόλις εισέρχεται το όχημα στον χώρο, ο οδηγός λαμβάνει ένα κουπόνι  – απόδειξη, το οποίο κρατά στο όχημά του. Όταν επιθυμήσει να φύγει, σκανάρει το κουπόνι στο αυτόματο μηχάνημα, βλέπει το ποσό πληρωμής και πληρώνει, είτε με μετρητά (κέρματα, σε ειδική σχισμή) είτε με κάρτα τράπεζας, που επίσης σκανάρεται αυτόματα.
Το κόστος είναι ελάχιστο για έναν δημοτικό, φυλαγμένο χώρο στάθμευσης: 1,60 € την ώρα και 0,80 € για κάθε επόμενη μισή ώρα, ενώ την Κυριακή (7 το πρωί μέχρι 7 το πρωί της Δευτέρας) η στάθμευση είναι δωρεάν.
Πλέον, με τον τρόπο αυτόν ο χώρος στάθμευσης λειτουργεί όλο το 24ωρο και προσφέρει ασφάλεια στους οδηγούς.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι στον χώρο λειτουργεί και δωρεάν σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Το σύστημα θα εξεταστεί ως προς τη λειτουργία του τις πρώτες μέρες, προκειμένου να λυθούν πιθανά προβλήματα, οπότε η Αστική Ανάπτυξη ζητά τη συνεργασία των οδηγών. Στη συνέχεια θα αξιολογηθεί συνολικότερα η πορεία του συστήματος, ώστε αυτό να τοποθετηθεί και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πλατείας Δικαστηρίων.