Βόλος: Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο συνταξιούχος ιερέας που σκότωσε γάτα


Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 88χρονος, ο οποίος την Κυριακή στον Βόλο, σύμφωνα με καταγγελία, σκότωσε μια γάτα, την τοποθέτησε σε πλαστική σακούλα την οποία έκλεισε και την πέταξε στα σκουπίδια. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη και του βεβαιώθηκε χρηματικό πρόστιμο 30.000 €.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται για έναν συνταξιούχο κληρικό, που έγινε αντιληπτός από περαστικό, την ώρα που πετούσε το άψυχο ζώο, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο ηλικιωμένος το βράδυ της Δευτέρας, ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια αισθάνθηκε αδιαθεσία, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Χθες ο εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε σε βάρος του δίωξη για ζωοκτονία σε βαθμό κακουργήματος και διαβίβασε τη δικογραφία στην ανακριτή και ανάλογα με την πορεία της υγείας του ή θα πάρει εξιτήριο και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για κατάθεση ή θα πάει ο ανακριτής στο Νοσοκομείο, προκειμένου να καταθέσει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 88χρονος φέρεται να σκότωσε την Κυριακή, μια πιθανόν αδέσποτη γάτα με ξύλινη ή μεταλλική ράβδο, στη συνέχεια την έβαλε σε μια πλαστική σακούλα και την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην πόλη του Βόλου.

Για κακή του τύχη όμως έγινε αντιληπτός από περαστικό, που έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, που εντόπισε τον συνταξιούχο και τον συνέλαβε τη Δευτέρα. Ο ίδιος, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στην κατάθεσή του, ανέφερε ότι θα απολογηθεί για την πράξη του στον εισαγγελέα με τον δικηγόρο του.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 €, που προβλέπει η νέα νομοθεσία για θανάτωση ζώου.


Πηγή: magnesianews.gr