Αγωνία στα χωράφια του κάμπου – Ακόμη περιμένουν τους εργάτες γης«Βρισκόμαστε στο ...και πέντε. Θα μαζέψουμε ό,τι μπορούμε, εμείς και οι οικογένειές μας. Δεν μας έφτανε ο κακός καιρός έχουμε και τη γραφειοκρατία, αφού καθημερινά οι αρμόδιοι μάς διαβεβαιώνουν ότι θα ανοίξει το σύστημα και θα μπορέσουν να έρθουν οι αλλοδαποί εργάτες γης για δουλειά και ακόμη τίποτα».

Κραυγή αγωνίας από παραγωγούς κερασιών, κυρίως από την επαρχία Αγιάς και καρπουζιού από την ευρύτερη περιοχή του Μακρυχωρίου Τεμπών, καθώς η περίοδος συγκομιδής των προϊόντων έφτασε, όχι όμως και οι εργάτες γης.

Όπως είναι γνωστό, προ ημερών η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγκάστηκε να στείλει συμπληρωματικό αίτημα στα αρμόδια υπουργεία για επιπλέον 2.000 εργάτες γης, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει, καθώς η αρχική λίστα με τους 350 εργάτες καλύφθηκε πολύ γρήγορα.

Αν και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και οι βουλευτές του νομού πιέζουν τα αρμόδια υπουργεία να τρέξει τις διαδικασίες και να εκδοθεί η πολυπόθητη ΚΥΑ, εν τούτοις μέχρι σήμερα λύση δεν έχει δοθεί.


Πηγη: Eλευθερία (Γ.Ρ.)


Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu