ΕΜΕ Λάρισας: Διεξήχθη η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα <<ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ>>, ο τελικός διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τη φετινή χρονιά.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές από 6 νομούς της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ τηρήθηκαν με απόλυτη ακρίβεια τα πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία και οι συνθήκες αδιάβλητη εξέτασης ακριβώς κατά τα πρότυπα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο διαγωνισμό παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό στους μαθητές, απονέμοντας ταυτόχρονα και τα εύσημα στην ΕΜΕ για το έργο που επιτελεί στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γ. Δοδοντσάκης και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας  κ. Β. Ζιάκα. Παρόντες ήταν επίσης οι πρόεδροι των Παραρτημάτων Μαγνησίας και Τρικάλων κ.κ. Σ. Δημητρακοπούλου και Θεοχάρης αντίστοιχα, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η πρόεδρος της ΕΜΕ Καρδίτσας κ. Α. Φαλάγγα.

Όσοι μαθητές προκριθούν από το διαγωνισμό αυτό θα στελεχώσουν της Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών της χώρας στους διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς. Η ΕΜΕ Λάρισας, όπως είπαν στον χαιρετισμό τους ο Πρόεδρος κ. Κ. Καραμπάτσας και ο υπεύθυνος διαγωνισμών κ. Κ. Τσαβές, ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές που διαγωνίστηκαν, τους εκπαιδευτικούς που αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην οργάνωση του διαγωνισμού ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απένειμαν και προς τους κ.κ. Δοδοντσάκη και Ζιάκα καθώς και στο διευθυντή του 15ου Γυμνασίου κ. Β. Γιαννόπουλο και την υποδιευθύντρια κ. Δ. Μαραγκού.

Το παρόν έδωσαν και οι επί σειρά ετών πρόεδροι της ΕΜΕ Λάρισας κ.κ. Εμ. Τερζόπουλος και Ν. Καλονάκης.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr