Ευχαριστίες και νέο πλαίσιο συνεργασίας Δ. Τρικκαίων - Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες


Επεκτείνεται, σε νέα βάση, η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Σε συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα κ. Jason Hepps την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στο Δημαρχείο Τρικκαίων, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας.

 
Ο κ. Hepps εξήγησε τα νέα δεδομένα που υφίστανται και τον τρόπο με τον οποίον προωθούνται οι συνεργασίες με τους Δήμους για θέματα προσφύγων. Ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα συνεννόηση, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης και του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», αποδεχόμενος την πρόταση για υπογραφή ενός νέου Μνημονίου Συνεργασίας.

 
Τις λεπτομέρειες ανέπτυξε ο κ. Πέτρος Μάστακας (ως υπεύθυνος για την ένταξη προσφύγων στην Ελλάδα), ενώ σημειώνεται ότι αυτή η συνέχιση – με νέους όρους – της συνεργασίας θα συνυπογραφεί και με την e-trikala ΑΕ, που εκπροσώπησε ο πρόεδρός της κ. Γιάννης Κωτούλας.


Μάλιστα ο κ. Hepps επέδωσε αναμνηστική ευχαριστήρια πλακέτα στους κ. Παπαστεργίου και Κωτούλα για τα όσα θετικά έχουν συμβεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.
Παρέστησαν επίσης, ο κ. Luca  Curzi, επικεφαλής γραφείου Θεσσαλονίκης, η Protection Associate κ. Ελεάνα Ιωαννίδου και οι ειδικοί συνεργάτες διασύνδεσης κ. Μανώλης Νταμπαράκης  και Κώστας Παπαθανασίου.