Δήμος Λαρισαιων: Με ποδήλατο απο την Ιουστινιανού έως το Αλκαζάρ


  • Εκπαιδευτική δράση για το ποδήλατο για μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου 


Ο Δήμος Λαρισαίων στα πλαίσια της φιλοσοφίας “ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ” και της εφαρμογής του Σχεδίου της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), θέλοντας να εξελιχθεί η Λάρισα σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο και αλλαγή νοοτροπίας στην αλόγιστη χρήση του Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης, με την σωστή χρήση του ποδηλάτου και εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, συνεχίζει τα προγράμματα ποδηλατικής οδικής συμπεριφοράς για τους μαθητές σχολείων.


Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας,  είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν από το σχολείο τους και διασχίζοντας τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και τους ποδηλατοδρόμους, να καταλήξουν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.


Εκεί τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών  Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, και αφού συζήτησαν με τα παιδιά, στη συνέχεια μοίρασαν χυμούς και μπλουζάκια με το μήνυμα  20 χιλιόμετρα ανά ώρα.


Τα παιδιά συνόδευαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Δημητρίου, εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και η εκπαιδεύτρια κ. Εύη Ευαγγέλου. Την όλη ποδηλατική διαδρομή συνόδεψαν η Τροχαία Λάρισας και η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ).




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr