Συναντήσεις ΣΘΕΒ στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα


Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης


Ο ΣΘΕΒ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας αλλά και της ενίσχυσης του θεσμικού του ρόλου ως επιχειρηματικός φορέας της Θεσσαλίας, πραγματοποίησε τη Παρασκευή 11 Ιουνίου, επίσκεψη εργασίας στις πόλεις Τρικάλων της Καρδίτσας προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των θεσμικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της Διοίκησης με επικεφαλής την Πρόεδρο του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη, στο οποίο συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. κ. Μιχάλης Παπαϊωάννου, κ. Βασίλης Γουγουλιάς, η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κ. Έλενα Καματέρη και από την Υπηρεσία ο κ. Κωνσταντίνος Γρηγορίου συναντήθηκαν αρχικά, με το Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Η συζήτηση αφορούσε στην ενίσχυση της συνεργασίας του Συνδέσμου με τον Δήμο Τρικκαίων, για τη βελτίωση και προώθηση κοινών δράσεων σε θέματα επιχειρηματικότητας. Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν θέματα όπως είναι η απουσία βιομηχανικής ζώνης, οι υπό διαμόρφωση υποδομές, η ανάπτυξη των νέων Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, οι συνδυασμένες μεταφορές, καθώς και οι γενικότερες προοπτικές ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων. Διαπιστώθηκε δε, και από τις δύο πλευρές, ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας, προκειμένου να υποβοηθηθεί το έργο των δύο φορέων με στόχο της ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης της περιοχής και της ευρύτερης κοινωνίας.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Διοίκησης του ΣΘΕΒ επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Τρικάλων, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Γιαγιάκο και τον Οικονομικό Επόπτη της Δ.Ε. κ. Στέφανο Γιώτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε η μακρά σχέση συνεργασίας που έχει ο Σύνδεσμος με το Επιμελητήριο, αλλά και πιθανές συνέργειες που δύνανται να πραγματοποιηθούν από κοινού στον αγροδιατροφικό τομέα και να επεκτείνονται σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, ενώ διερευνήθηκαν και οι δυνατότητες συνεργασίας σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων όπως τα προγράμματα κατάρτισης σε θέματα εξαγωγών και νέων αγορών του εξωτερικού. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη για την προσφορά συνεργασίας και στήριξης στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Τέλος, τα μέλη της Διοίκησης συναντήθηκαν με το Αντιδήμαρχο Οικονομικών Καρδίτσας, κ. Ηλία Σχορετσανίτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με τις παραγωγικές δυνατότητες της Π.Ε. Καρδίτσας και πως αυτές μπορούν να ενισχυθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για «γη υψηλής παραγωγικότητας» σε προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της προώθησης των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές. Ως προς τα ανωτέρω θέματα, τα δύο μέρη συμφώνησαν σε στενή συνεργασία με σκοπό να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της ευρύτερης κοινωνίας.

Όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι συμφώνησαν σε συντονισμένες ενέργειες για την επίτευξη του κοινού σκοπού και την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Η Διοίκηση και η Υπηρεσία του ΣΘΕΒ έχει προγραμματίσει μια σειρά  επισκέψεων στις  περιοχές αυτές με σκοπό την υλοποίηση σημαντικών δράσεων προς όφελος των επιχειρήσεων.