Υλικά:
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. μέτριες πατάτες
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 400 γρ. τομάτα κονκανσέ
- 1 κύβο λαχανικών
- 300 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα
- ⅓ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες 1-2 εκ.
- Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε μια πλατιά χαμηλή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε όλα μαζί στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε και τις πατάτες και τις αφήνουμε και αυτές να σοταριστούν καλά για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την τομάτα κονκανσέ, τον κύβο, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό και έχουν γίνει τα φασολάκια και οι πατάτες, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δημοσίευση σχολίου