Σωκράτης Φάμελλος από Λάρισα: "Χρειαζόμαστε μια περιβαλλοντική επανάσταση στην Ελλάδα"



Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Λάρισα. 

Όπως επεσήμανε, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα περιβαλλοντικά έργα που είχαν δρομολογηθεί για τη Θεσσαλία, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε μια περιβαλλοντική επανάσταση στην Ελλάδα». 

Αναφερόμενος στο θέμα του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας Τρικάλων χαρακτήρισε άσκοπη και επιζήμια τη συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου, τονίζοντας πως το ΣτΕ δίνει το «πράσινο φως» προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα στην περιοχή. Επιπλέον, σημείωσε πως η απόφαση του ΣτΕ «λύνει τον γόρδιο δεσμό», ξεμπλοκάροντας τις απαιτούμενες διαδικασίες, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για ολιγωρία, λέγοντας χαρακτηριστικά «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Λάρισα, ο Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκε με τον Διοικητή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, σχετικά με τα τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν γενικότερα την Θεσσαλία. 

Όπως επεσήμανε, απαιτείται η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων, ενώ αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη στην Θεσσαλία μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο Ιανός και οι ισχυροί σεισμοί της Ελασσόνας. 

Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή μας ο κ. Φάμελλος τόνισε πως έχει καταγραφεί η έλλειψη προσωπικού στον ΦΟΔΣΑ ν. Λάρισας, ενώ κατά την διάρκεια των επαφών του συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως της διαχείρισης των υδατικών πόρων, των δασικών χαρτών, των σχεδίων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων ΑΠΕ χωρίς το απαιτούμενο σχέδιο. 

Η επίσκεψη του Σωκράτη Φάμελλου στην Λάρισα θα κλείσει με τις επαφές του με παραγωγούς της Λάρισας και της Αγιάς.


Πηγη: tinealarissa.gr


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr