Λαχταριστή Γαριδομακαρονάδα



Υλικά (3-4 άτομα):
  • 1 πακέτο μακαρόνια (εγώ χρησιμοποιώ νούμερο 6)
  • 500 γρ. μεσσαίου μεγέθους γαρίδες (ή 700 γρ. μικρές)
  • 1 κονσέρβα με αποφλοιωμένες ολόκληρες ντομάτες
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 τσίλι (καυτερό πιπεράκι)
  • 1-1.5 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση:
  • Γεμίζουμε μια κατασαρόλα νερό και αλατίζουμε ελαφρώς. 
  • Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 6-7 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και με ένα σουρωτήρι μικρό αφαιρούμε τυχόν κομματάκια από το νερό που τις βράσαμε.
  • Μέσα σε αυτό το νερό θα βράσουμε τα μακαρόνια μας.
  • Σε ένα τηγανάκι ή κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι (να καλύπτει καλά τον πάτο) και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (που έχουμε κόψει σε κυβάκια).
  • Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες (που πριν έχουμε καθαρίσει) και τις τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε το ούζο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα multi λιωνουμε τη ντομάτα και τη μισή κονσέρβα, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος πολτός και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μας.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το πιπεράκι μας, από το οποιό έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια για να μην καίει τόσο.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι από το νερό που βράσαμε τις γαρίδες στη σάλτσα μας. (Ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
  • Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα.
  • Στο νερό που βράσαμε τις γαρίδες προσθέτουμε κι άλλο νερό (καθαρό), όσο (επιπλέον) χρειάζεται για να βράσουμε τα μακαρόνια.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr