Φυλακές Βόλου: Κρατούμενοι φώναζαν και έβαλαν φωτιά σε στρώματα


Αλγερινοί κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα στρώματα ενός θαλάμου και άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας τη μεταγωγή τους σε άλλο ίδρυμα

Αναστάτωση επικράτησε στο κατάστημα κράτησης Νέων στην Χιλιαδού του Βόλου, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν Αλγερινοί κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα στρώματα ενός θαλάμου και άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας τη μεταγωγή τους σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επενέβησαν άμεσα και έσβησαν την φωτιά μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ηρέμησαν τους νεαρούς αλλοδαπούς δίνοντάς τους την διαβεβαίωση ότι το αίτημά τους θα εξεταστεί από το συμβούλιο των φυλακών. Ωστόσο, για το περιστατικό σχημάτισε δικογραφία η Ασφάλεια Βόλου, ενώ διατάχθηκε παράλληλα και πειθαρχικός έλεγχος.

Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της μίνι εξέγερσης είχαν μεταχθεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης μετά από πειθαρχικά παραπτώματα στις φυλακές Κορίνθου, όπου είχαν γίνει εκτεταμένα επεισόδια τον περασμένο Νοέμβριο. Μάλιστα, τότε προκλήθηκε πυρκαγιά σε ένα κτίριο, ενώ οι εξεγερμένοι αλλοδαποί χτύπησαν και φρουρούς των φυλακών.


Πηγή: magnesianews.gr