ΣΥΡΙΖΑ: "Η πρώτη κατοικία στερείται πλέον οποιασδήποτε προστασίας"



"Σήμερα, 1η Ιουνίου 2021, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος πτωχευτικός κώδικας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και απελευθερώνονται πλήρως όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Η πρώτη κατοικία στερείται πλέον οποιασδήποτε προστασίας. Χιλιάδες οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα, έμποροι και επαγγελματίες, οδηγούνται σε πτώχευση με συνοπτικές διαδικασίες" αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Οικονομικών και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και Θεόφιλος Ξανθόπουλος, και ο υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα του κόμματος Αλέκος Φλαμπουράρης.

"Η κυβέρνηση εμμένει στην υλοποίηση της ακραίας, νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής της, αδιαφορώντας προκλητικά, παρ’ ότι γνωρίζει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία και την οικονομία. Δεν διστάζει, μάλιστα, να ενεργοποιήσει το πλαίσιο των μαζικών πτωχεύσεων εν μέσω πανδημίας και χωρίς να δίνει την παραμικρή ευκαιρία σε όσους επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. Υλοποιεί μια σαφή πολιτική αντίστροφης αναδιανομής υπέρ των μεγάλων και ισχυρών.

Η μόνη πραγματική λύση υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και η αντικατάστασή του με το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και διαγραφής ιδιωτικού χρέους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ." προσθέτουν.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr