Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ αποδέχτηκε την υιοθεσία πάρκου από το Leroy Merlin


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αποδεχθεί την αίτηση της επιχείρησης Leroy Merlin να προβεί στην υιοθέτηση πάρκου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το πάρκο που επέλεξε η εταιρεία να υιοθετήσει είναι αυτό που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Νίκαιας.

Η υιοθέτηση του εν λόγω πάρκου έγινε με τους όρους τους οποίους συνέταξε η γεωτεχνική υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ, σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, και τους οποίους περιέγραψε στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος. Τα σημαντικότερα σημεία της εισήγησης καταγράφονται στη συνέχεια:

«Όλες οι εργασίες θα γίνουν υπό την καθοδήγηση της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και του τμήματος έργων και όσον αφορά τις κατασκευαστικές  εργασίες.

Το LEROY MERLIN θα προμηθεύσει στο Δήμο όλα τα απαραίτητα προϊόντα που διαθέτει για την αναβάθμιση του πάρκου και θα παραχωρήσει στον Δήμο  τα εργαλεία – εξοπλισμό για την αναβάθμισή του τα οποία θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία του Δήμου με την λήξη της υιοθεσίας.

Η εταιρεία υποχρεούται να φυτεύει δένδρα και  λουλούδια, να φροντίζει τα φυτά του πάρκου  με δικά της μέσα και με την βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου, να τοποθετήσει παγκάκια και καλαθάκια με την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών, να προβεί σε δημιουργία κιοσκιών, να μην εκμεταλλεύεται με οποιοδήποτε κέρδος το πάρκο και να μην μεταβιβάσει σε τρίτον την φροντίδα του».

Η δράση  πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ και με εθελοντική εργασία και περιελάβανε σε πρώτο στάδιο την διαμόρφωση δυο παρτεριών με την φύτευση λουλουδιών. Θα συνεχιστεί με φυτοπερίφραξη 70 μέτρων, με βάψιμο και συντήρηση των οργάνων της παιδικής χαράς καθώς και επιδιόρθωση των χαλασμένων παγκακιών.

Την πρόοδο των εργασιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης, Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδονάσιος, συνοδευόμενοι από υπαλλήλους της εταιρείας.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr