Δήμος Αγιάς: Tελέστηκε το μνημόσυνο για τους πεσόντες της μάχης της Μαρμαρίνης


Μνημόσυνο για τους πεσόντες της μάχης της Μαρμαρίνης και τους  πατριώτες που εκτελέστηκαν κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τελέστηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου στον Κόκκινο Βράχο Μαρμαρίνης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αγιάς και η Κοινότητα Μαρμαρίνης με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα αυτών των μαχών για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους κατακτητές και στη θηριωδία των Ναζί που δεν ανεχόταν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να αντιστέκεται στα σχέδιά τους.

Επίσης αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο του αειμνήστου κοινοτάρχη Κωνσταντίνου Μπουρνάκα ώστε το μνημείο του Κόκκινου Βράχου να είναι χώρος απόδοσης τιμών όλης της Εθνικής Αντίστασης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καραμπάτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Καλομπάτσιος Χρήστος, η πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμαρίνης Νάστου Ευαγγελία, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστασίου Γιάννης και οι συγγενείς των θυμάτων Χονδροδήμος Κώστας και Κουκουφίκης Λάμπρος.

Η τέλεση του μνημόσυνου πραγματοποιήθηκε από τον ιερέα πατέρα Ρίζο Κομίτσα.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr