Πανελλαδικές Εξετάσεις: Την Παρασκευή μετά τη 1 μ.μ. η ανακοίνωση των βαθμολογιών



Αύριο Παρασκευή 9 Ιουλίου, μετά τις 13:00 μμ το μεσημέρι, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://ift.tt/3hhdyGn πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr