Ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα η εισήγηση των ειδικών για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 15-17 ετών



Το "πράσινο φως" για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από 15-17 ετών, αναμένεται να ανάψει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εντός των επόμενων ημερών, ενδεχομένως ακόμα και την Τρίτη, όπως δήλωσε ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

"Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρούσος στον ΣΚΑΪ και κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν, γιατί "τα εμβόλια είναι εξαιρετικά".

Ο ίδιος σημείωσε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-17 ετών, που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Υπογράμμισε ότι το μόνο διαθέσιμο εμβόλιο για τα παιδιά είναι αυτό της Pfizer, γιατί είναι το μόνο που έχει δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό παιδιών. "Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά", είπε σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας ανεπιθύμητης παρενέργειας, αν και συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr