Έργα 19 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα παράλια του Δήμου ΑγιάςΈργα προϋπολογισμού άνω των 19 εκατομμυρίων ευρώ ολοκλήρωσε και έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αγιάς. Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί :
- η ανακατασκευή του κεντρικού παραλιακού άξονα και της εισόδου του οικισμού Αγιοκάμπου, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ
- η ανακατασκευή του παράλληλου δρόμου από Βελίκα έως Αγιόκαμπο, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ
- τα αντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα Πλατανιά, Ηλεκτρολόγων, Δεληκούστα, Κόκκινου Νερού και Παλιουριάς, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ
- η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού Αγιοκάμπου και δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Αγιοκάμπου, Κάτω Σωτηρίτσας και Βελίκας, προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ
- η κατασκευή δυο νέων γεφυρών στο ρέμα Πλατανιά Βελίκας και στο ρέμα Ηλεκτρολόγων ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της τρίτης γέφυρας στο ρέμα Πουρί, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ.

«Σε συνεργασία με το δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ολοκληρώσαμε σημαντικά έργα τα οποία έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αγιάς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών, που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια, αφήνουν βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προστατεύουν τη δημόσια και ενισχύουν την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής » προσθέτει ο Περιφερειάρχης.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr