Ζημιές από παγετό: Άμεση η καταβολή του 40% των αποζημιώσεων στους αγρότεςΜε την άμεση καταβολή του 40% ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τον παγετό την Ανοιξη του 2021.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και προβλέπει αποζημίωση έως του 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε, καθώς και προκαταβολή του 40% της ζημιάς.

Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα είσπραξης προκαταβολής μέχρι ποσοστού 40% για τους παραγωγούς που οι καλλιέργειές τους ήταν σε προανθικό στάδιο.

Το όριο ανά δικαιούχο αυξάνεται από 70.000 ευρώ σε 140.000 για τα προϊόντα εκείνα που καλλιεργούνται σε δύο περιόδους εντός του ίδιου έτους (εαρινή και φθινοπωρινή), ποσό που δύναται να τριπλασιασθεί για συγκεκριμένες ζημίες, μεταξύ των οποίων και ο παγετός.

(*) Να θυμίσουμε ότι ο παγετός του περασμένου Μαρτίου ήταν καταστροφικός για πολλούς καλλιεργητές περιφερειακών δήμων της Λάρισας. Η παραγωγή τους υπέστη ολοκληρωτική ζημιά όπως προέκυψε από τις αυτοψίες.


*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΧΕΛΛΑΔΑ

Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr