Δήμος Λαρισαιων: Παρτίδες σκάκι στην Κατασκήνωση στην Πόλη


Για  έβδομη συνεχόμενη χρονιά οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος του  Δήμου Λαρισαίων  «Κατασκήνωση στην πόλη» υποδέχονται με χαρά τους εκπαιδευτές του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας, Σπύρο Ναθαναήλ και Κλεάνθη Θανόπουλο, για να μυηθούν κοντά τους στους βασικούς κανόνες του  αγαπημένου παιχνιδιού στρατηγικής. 

Μικροί και μεγάλοι ΑΙΛΟΥΡΟΙ του 19ου Δημοτικού Σχολείου, διδάχθηκαν μαθήματα σκάκι παρακολουθώντας μαζί τους και η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα., υπεύθυνη του Προγράμματος.


Το σκάκι ως πνευματικό άθλημα καλλιεργεί και αναπτύσσει σπουδαίες αρετές και δεξιότητες όπως την πειθαρχία, τη μνήμη, την ετοιμότητα, την ευφυΐα, το  λογικό συλλογισμό, τη διαπαιδαγώγηση της θέλησης και της αντοχής. Aποτελεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ενεργοποιεί τις πνευματικές δυνάμεις των παικτών που παίζουν με ίσους όρους εφαρμόζοντας με ακρίβεια και επιδεξιότητα τους κανόνες του.  Το σημαντικότερο μιας παρτίδας σκάκι δεν είναι  η νίκη επί του αντιπάλου αλλά η ποιότητα της νίκης. 

Τα παιδιά αγαπούν το σκάκι  και μετά από  την ολοκλήρωσης του  εισαγωγικού μαθήματος,  σκύβουν πάνω στις σκακιέρες τους, κάνουν  καθημερινή εξάσκηση και παίζουν πολλές ακόμη παρτίδες.  

Τα μαθήματα θα εφαρμοστούν σε όλες τις δομές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”.

 


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr