Εξι Σάββατα κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στη ΛάρισαAνοικτά θα είναι αυτή την Κυριακή 11 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα στη Λάρισα, με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων.

Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ανακοινώνει ότι λόγω της πιο γρήγορης έναρξης των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα στη Λάρισα θα μείνουν κλειστά για έξι Σάββατα, το φετινό καλοκαίρι.

Αναλυτικά:

"Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισε εσπευσμένα την έναρξη των θερινών εκπτώσεων μια εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία που ορίζει η νομοθεσία δηλαδή την Δευτέρα στις 5 Ιουλίου  αντί για τις 12 Ιουλίου λόγω της κατάστασης της πανδημίας.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου και σύμφωνα με τη νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά την πρώτη Κυριακή, (μια από τις οκτώ θεσμοθετημένες Κυριακές του χρόνου), κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή στις 11 Ιουλίου με προτεινόμενο (κατά πλειοψηφία) ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, 11.00-16.00.

Ως εκ τούτου, σεβόμενοι πάντα τον θεσμό των εκπτώσεων με την ελπίδα μιας αυξημένης αγοραστικής κίνησης στην έναρξη τους, που θα οδηγήσει στην όποια αναπλήρωση του χαμένου τζίρου, ειδικά την πρώτη εβδομάδα, το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να προτείνει  στα καταστήματα-μέλη του συλλόγου να παραμείνουν κλειστά, από το επόμενο Σάββατο, συγκεκριμένα από 17/7/2021 (αντί για 24/7/21 που είχε ανακοινωθεί πριν την ενημέρωση των πρόωρων εκπτώσεων) μέχρι και 21/8/2021. 

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι με την κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η απόφαση του ΔΣ για τα Σάββατα του καλοκαιριού πέρσι και φέτος λόγω covid,  έχει να κάνει με την έναρξη των εκπτώσεων και την ανοιχτή αγορά την πρώτη και αποδεδειγμένα πιο αποδοτική εβδομάδα τους. 

Προτείνουμε λοιπόν φέτος τα Σάββατα να είναι κλειστά από 17/7/21 έως και 21/8/21 δηλαδή 6 Σάββατα. 

Πάντα με το σκεπτικό της δυνατότητας τόνωσης της αγοραστικής κίνησης στις επιχειρήσεις μας ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους να έχουμε μια πολύ καλή εκπτωτική περίοδο".Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr