Κάλεσμα Ένωσης Γονέων για πικετοφορία του ΕΚΛ


ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ


Ως Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας απευθύνουμε κάλεσμα σε συγκέντρωση για αύριο Τετάρτη 28 Ιούλη, στις 19.00 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο στη πικετοφορία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αίτημα την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση αφού απέκλεισε το 30% των υποψηφίων μαθητών από την εισαγωγή τους σε μια σχολή Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και μάλιστα σε μια χρονιά που οι μαθητές αντιμετώπισαν δεκάδες δυσκολίες που γέννησε η πανδημία, όσο και τα μέτρα που δεν πήρε όλο το έτος, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και νέο Αντιεκπαιδευτικό Νομοσχέδιο. Τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα σταθούμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε επιχείρηση, που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει.

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε "καλά" και σε "κακά", σε "πλούσια" και "φτωχά". Που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία.

Δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας.

Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το νομοσχέδιο, που θέλει τον εκπαιδευτικό φοβισμένο με τον βούρδουλα του ασφυκτικού και αντιδραστικού ελέγχου, να αναζητά χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

• Όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του.

• Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά.

• Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες».

Καλούμε σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 28 Ιούλη, στις 19.00 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο στη πικετοφορία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, για να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών των παιδιών μας.       


Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ΛάρισαςΌλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr