Δημος Λαρισαίων: Κάλεσμα σε φορείς και πολίτες για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»


  • Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 16 εως τις 22 Σεπτεμβρίου


Κάλεσμα σε φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν στις δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» (16 με 22 Σεπτεμβρίου, απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων. 

Ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:  

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Η εβδομάδα αυτή περιλαμβάνει και την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» που φέτος θα είναι η Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2021 είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα».

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει κάθε χρόνο στον Ευρωπαϊκό αυτό θεσμό με τις δομές του, την συνεργασία φορέων της πόλης και εθελοντών.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, ο Δήμος Λαρισαίων θα διοργανώσει μία σειρά από δράσεις με θέμα “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς”. 

Στόχος του Δήμου Λαρισαίων, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας ώστε να επιτευχθεί αμεσότερα και ευκολότερα η υιοθέτηση ενός διαφορετικού αλλά περισσότερο υγιούς - τόσο ως προς τους πολίτες όσο και προς το περιβάλλον - τρόπου μετακίνησης. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λαρισαίων καλεί κάθε φορέα αλλά και κάθε πολίτη που επιθυμεί να συμμετάσχει στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας να καταθέσει τη διαθεσιμότητα του αλλά και τις προτάσεις του έως την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 αποστέλλοντας email στο emw@larissa.gov.gr.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr