Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας: Απαλλαγή από τέλη ύδρευσης για μη κατοικήσιμα ακίνητα λόγω του σεισμού


Την απαλλαγή τους από τέλη ύδρευσης μπορούν να ζητήσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στο Δήμο Ελασσόνας που είναι μη κατοικήσιμα λόγω του σεισμού της 3ης Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελασσόνας η τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. για τους καταναλωτές που επλήγησαν από τον σεισμό, σύμφωνα με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α., η οποία προβλέπει πλήρη απαλλαγή από το πάγιο τέλος ύδρευσης για ένα (1) έτος, απαλλαγή του κόστους κατανάλωσης της πρώτης περιόδου χρέωσης 2021 και απαλλαγή κόστους κατανάλωσης έως 30 κυβικά νερού ανά περίοδο σε κτίρια που έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα. Η χορηγούμενη απαλλαγή ισχύει για όσο χρονικό διάστημα τα ακίνητα είναι μη κατοικήσιμα και κατά συνέπεια δεν χρησιμοποιούνται.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας κ. Ιπποκράτης Τζιουμακλής δήλωσε σχετικά: «Η απόφασή μας αυτή έχει σκοπό την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας για κτίρια ή εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές και είναι μη κατοικήσιμα. Η απαλλαγή θα εφαρμόζεται για όσο χρονικό διάστημα τα κτίρια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, δεδομένου ότι η επισκευή ή ανακατασκευή τους συνεπάγεται ήδη ένα σημαντικό οικονομικό βάρος για τους κατόχους τους».

Αναλυτικά, η απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας προβλέπει: 

Α. Απαλλαγή από τα τέλη (πάγια χρέωση - κόστος κατανάλωσης) ύδρευσης όλων των κατοικιών – εγκαταστάσεων, που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα (κόκκινα – κίτρινα) για:

- το πρώτο τετράμηνο 2021 στις τοπικές κοινότητες των πρώην Καποδιστριακών δήμων (πλην Ελασσόνας)

- το πρώτο τρίμηνο 2021 στις τοπικές κοινότητες του πρώην Καποδιστριακού δήμου Ελασσόνας

Β. Απαλλαγή από την πάγια χρέωση όλων των κατοικιών – εγκαταστάσεων, που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα (κόκκινα – κίτρινα) για:

- το δεύτερο και τρίτο τετράμηνο 2021 στις τοπικές κοινότητες των πρώην Καποδιστριακών δήμων (πλην Ελασσόνας)

- το δεύτερο – τρίτο – τέταρτο τρίμηνο 2021 στις τοπικές κοινότητες του πρώην Καποδιστριακού δήμου Ελασσόνας

Γ. Απαλλαγή από το κόστος κατανάλωσης ύδρευσης (έως 30 κυβικά ανά περίοδο) όλων των κατοικιών – εγκαταστάσεων, όσο διάστημα είναι μη κατοικήσιμα για:

- το δεύτερο και τρίτο τετράμηνο 2021 στις τοπικές κοινότητες των πρώην Καποδιστριακών δήμων (πλην Ελασσόνας)

- το δεύτερο – τρίτο – τέταρτο τρίμηνο 2021 στις τοπικές κοινότητες του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Ελασσόνας

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ

Οι καταναλωτές των οποίων η οικία – εγκατάσταση έχει χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμη (κόκκινο – κίτρινο)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

- Αίτημα απαλλαγής

- Πράξη χαρακτηρισμού ακινήτου

- Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ύδρευσης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

- Με φυσική παρουσία στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας (Πνευματικό κέντρο) μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (τηλ. 2493025444) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

- Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@deyael.gr

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν στη υπηρεσία έως στις 31 Αυγούστου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις στα τηλέφωνα 2493025444 και 2493025446 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr