Μπίζιου σε συνάντηση με Μιχαηλίδου: "Η ποιοτική προσχολική εκπαίδευση είναι μια επένδυση στο μέλλον της κοινωνίας μας"



Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. Η Λαρισαία βουλευτής αμέσως μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα κοινωνικά ζητήματα και ιδιαιτέρως, τα θέματα που αφορούν την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών μας είναι για μένα προτεραιότητα. Ενημερώθηκα από τη φίλη Υπουργό για τις διαδικασίες χορήγησης voucher σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για το έτος 2021-2022.

Υλοποιούμε και φέτος δράσεις που εγγυώνται την αύξηση της προσβασιμότητας στα συστήματα προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας της χώρας μας. Εκτός από τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», υλοποιούμε για δεύτερη χρονιά, και παράλληλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το οποίο χορηγούνται επιπλέον 15.000 voucher και το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου με 30.000.000 ευρώ. Περιλαμβάνει δε στους δικαιούχους, και τους δημοσίους υπαλλήλους, διορθώνοντας με τον τρόπο αυτό μια αδικία δεκαετιών.

Η προεκλογική μας δέσμευση ήταν ‘Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού’. Η ποιοτική προσχολική εκπαίδευση αποτελεί τη βάση της μελλοντικής ευζωίας και κοινωνικής ένταξης κάθε ατόμου. Είναι μια επένδυση στο μέλλον της κοινωνίας μας. Με την υλοποίηση των παράλληλων δράσεων και την ταυτόχρονη αύξηση του ορίου των εισοδηματικών κριτηρίων διευρύνουμε τον αριθμό των δικαιούχων και στηρίζουμε άμεσα την ελληνική οικογένεια, εκπληρώνοντας την προεκλογική μας υπόσχεση.

Με την υφυπουργό συζητήσαμε επίσης το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ανθρώπων με Αναπηρία», ένα σχέδιο - καθήκον προς τους συμπολίτες μας με αναπηρία, που για πρώτη φορά υλοποιείται στην Ελλάδα. Μάλιστα στις αρχές του 2022, θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο με 42 εκατομμύρια ευρώ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα από ένα πλέγμα συντονισμένων δράσεων βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε κάθε πολίτη, στους ηλικιωμένους, στους ευάλωτους, στα παιδιά, σε όποιον έχει ανάγκη στήριξης. Κανένας δεν μένει πίσω», δήλωσε η κα Μπίζιου.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr