Γεμιστές Πατάτες με Γαρίδες



Υλικά:
  • Πατάτες μεγάλες 6 τεμ
  • Γαρίδες καθαρισμένες 250 γρ
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Κεφαλογραβιέρα 80 γρ τριμμένη
  • Πράσο 1/2 μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
  • Μπέικον 70 γρ ψιλοκομμένο
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 ματσάκι
  • Μαργαρίνη 20 γρ

Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, βγάζουμε την ψίχα με ένα κουταλάκι και τις βάζουμε σε νερό. 
  • Πλένουμε τις γαρίδες ,τις βάζουμε να στραγγίξουν και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με αλάτι,πιπέρι,πάπρικα το οποίο τοποθετούμε στο ψυγείο. 
  • Βράζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για λίγα λεπτά τις πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. 
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό να πάρουν για λίγα λεπτά μια βράση και να μαλακώσουν. 
  • Σε ρηχή κατσαρόλα αφήνουμε το μισό από το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τις πατάτες να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Αφαιρούμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά τα κρεμμυδάκια,το πράσο,το σκόρδο και το μπέικον.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα κι ανακατεύουμε καλά με τα σοταρισμένα υλικά μας. 
  • Βάζουμε από λίγη μαργαρίνη σε κάθε πατάτα και ξεκινάμε να τις γεμίζουμε. 
  • Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι όπου βάλαμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. 
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι απολαμβάνουμε.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr