Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο ΠΓΝ Λάρισας


Σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και ώρα 10:00πμ μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΠΓΝΛ, για την απόφαση της Κυβέρνησης, να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να  διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα απέναντι στην εκτροπή της κυβέρνησης για να θέσει σε διαθεσιμότητα ή αργία  όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί.


Τέτοιου είδος αποφάσεις  θυμίζουν  καταστάσεις του παρελθόντος, γίνονται  για να καλύψουν τα λάθη τους αλλά και την ανικανότητά τους στην διαχείριση της πανδημίας. 

Οι υγειονομικοί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας υποστήριξαν ότι κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα υπερπροσπάθεια για να σταθεί όρθιο το  Σύστημα Υγείας. Ρίσκαραν για πολλούς μήνες την ίδια τους την ζωή. Ήξεραν ότι θα τους ξεχάσουν. Αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δημιουργούν επανειλημμένα με τις αποφάσεις τους  διαχωρισμούς ανάμεσα στο προσωπικό.  


Την ίδια ώρα δεν έχουν επιλύσει κανένα από τα εργασιακά τους αιτήματα (Επίδομα, ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, πληρωμή δεδουλευμένων). 


Οι Υγειονομικοί έχουν αποδείξει την ευθύνη που τους διακατέχει, είναι από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν   υψηλό  ποσοστό  εμβολιασμού, εάν συνυπολογισθούν και όσοι συνάδελφοι διαθέτουν φυσική ανοσία . Ζητούν  σεβασμό στην απόφασή τους να κρίνουν οι ίδιοι αν θα κάνουν το εμβόλιο και  σε ποιο χρόνο θα εμβολιαστούν όσοι αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο,  χωρίς να απειλούνται με διαθεσιμότητα ή αργία.

 Αν υλοποιήσουν τις πειθαρχικές κυρώσεις τον Σεπτέμβρη με την κορύφωση του 4ο κύματος της πανδημίας θα  υπάρξει έλλειψη έμπειρου εξειδικευμένου προσωπικού λόγω μη εμβολιασμού. Δεν υπάρχει περίπτωση αναπλήρωσης αυτών των υπαλλήλων με έκτακτο προσωπικό λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και βέβαια όσοι βρεθούν δεν θα διαθέτουν την ανάλογη  εμπειρία.


Εμβολιασμένοι ή μη οι συνάδελφοι  τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.
Ναι στον εμβολιασμό.
Όχι στην υποχρεωτικότητα.

Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας συστάθηκε μία επιτροπή αγώνα για να οργανώσει τις επόμενες ημέρες τους συναδέλφους που απειλούνται με αναστολή τις επόμενες κινήσεις, τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό. Ήδη αποφάσισαν για την ερχόμενη Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η ΥΠΕ ελπίζοντας ότι θα είναι μαζί τους και το ΓΝ Λάρισας για να γιγαντώσει η προσπάθεια αναχαίτισης αυτής της Υγειονομικής Εκτροπής όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.


Η επιτροπή αγώνα επισκέφθηκε και τον διοικητή το νοσοκομείου κ. Κατσικονούρη ο οποίος προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους αναγνωρίζοντας τον αγώνα που έδωσαν όλο αυτό το διάστημα απέναντι στον ιό, παρόλα αυτά δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν έχει εικόνα ακόμα τι μέλλει γενέσθαι αφού όλα είναι ρευστά. Τους υποσχέθηκε, τέλος, όλα όσα του είπαν οι εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα να τα μεταβιβάσει στο Υπουργείο. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΓΝΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΌλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr