Τι αλλάζει σε εστίαση και ψυχαγωγία από την Παρασκευή


Νέα δεδομένα θα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 16/7, στην εστίαση αφού ανοίγουν οι κλειστοί χώροι σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, μόνο για εμβολιασμένους ή για όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Οι επιχειρηματίες έχουν στρώσει τα τραπέζια και έχουν προμηθευτεί το ειδικό σήμα, ενώ ετοιμάζονται πυρετωδώς για να διασφαλίσουν την υγεία των πελατών τους αλλά και του προσωπικού τους. Στην είσοδο των εστιατορίων οι πελάτες, που θα φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα τους, θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης το οποίο θα σκανάρεται από κάποιον υπεύθυνο.

Από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις στα καταστήματα, οι οποίες είναι οι εξής: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό».

«Χώρος Covid Free»

Τα εν λόγω καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με το 85% της χωρητικότητάς τους. Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι, θα τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων ενώ θα υπάρχουν και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.


Μεικτοί Χώροι

Στις επιχειρήσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ στη διαμόρφωση του χώρου, η σήμανση θα προβλέπει ξεχωριστά τμήματα της επιχείρησης που θα μπορούν να κάθονται οι πελάτες, που θα έχουν εμβολιαστεί ή θα έχουν νοσήσει ή να έχουν κάνει τα προβλεπόμενα τεστ.


Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό

Με αυτό το σήμα θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις στις οποίες όλο το προσωπικό που εργάζεται έχει εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται πως από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα θα λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν για την εστίαση.

Πώς θα λειτουργούν οι κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων την Τρίτη από τους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως στους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης έως τις 31 Αυγούστου επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων πελατών. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων".

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους. Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης, επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη 85% της συνολικής επιφάνειας με τους προβλεπόμενους όρους αποστάσεων και μέτρων προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης υπαίθρια και κλειστά λειτουργούν με τους κανόνες αποστάσεως που ισχύουν γενικά για την εστίαση. Ακόμη είπε πως οι ιδιοκτήτες χώρων που αφορούν σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται οικειοθελώς αμιγείς χώροι είτε μεικτοί. Ό,τι είναι υπαίθριο μπορεί να έχει μεικτή λειτουργία, ό,τι είναι κλειστό έχει υποχρεωτικά αμιγή λειτουργία.



Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr