ΣΒΕ: Με κοινή προσπάθεια εργαζομένων και εργοδοτών, η χώρα μπορεί να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης



Υπογραφή της ΕΓΣΣΕ από τον ΣΒΕ για πρώτη φορά ως εθνικός κοινωνικός εταίρος

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, υπεγράφη η «Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» (ΕΓΣΣΕ) για το 2021, από τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΣΒΕ.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, δήλωσε:

«Η σημερινή συνυπογραφή της ΕΓΣΣΕ από τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της συνεργασίας εργαζομένων και εργοδοτών, η οποία διαμορφώνει το μέλλον της εργασίας και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Επειδή οι επιπτώσεις από την πανδημία αλλάζουν καθημερινά τη δομή και τις παραμέτρους που συνθέτουν την αγορά εργασίας, ο ΣΒΕ, μαζί με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, συνέβαλλε έμπρακτα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης. 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος συμμετείχε στον κοινωνικό διάλογο με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα τον σεβασμό και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας. Για μας είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας. 

Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι σε κλίμα εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, πολιτεία και κοινωνικοί εταίροι, μπορούμε να συζητήσουμε και να προτείνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στην αγορά εργασίας που θα επαναφέρουν τη χώρα μας σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα προβλήματα και, εν τέλει, η συλλογική αυτή προσπάθεια να συμβάλλει στην ουσιαστική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.»



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr