Διαρρήκτες κλειδώθηκαν μέσα σε τσιπουράδικο στον Βόλο - Πώς συνελήφθησαν


Ζημιές ύψους 3.000 ευρώ προκάλεσαν διαρρήκτες στο τσιπουράδικο "Αλάτι" στον Άγιο Κωνσταντίνο Βόλου την Παρασκευή τα ξημερώματα, όταν κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν από το μαγαζί διαπίστωσαν ότι η πόρτα είχε κλειδώσει αυτόματα. Οι "ποντικοί" έσπασαν με τον πυροσβεστήρα του καταστήματος την κεντρική είσοδο, ραγίζοντας παράλληλα τη διπλανή τζαμαρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", άρπαξαν στη συνέχεια μια τηλεόραση, τις ηλεκτρονικές συσκευές για τις παραγγελίες των εργαζομένων, το ποσό των 20 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο και τράπηκαν σε φυγή με κλεμμένο δίκυκλο. Η κλοπή εκτιμάται ότι διαπράχθηκε μεταξύ 3.45 και 4.15. Έγινε αντιληπτή στις 6 π.μ. από τους περίοικους που ανησύχησαν, αντικρίζοντας έξω από το μαγαζί εικόνες χάους. Ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία και τον ιδιοκτήτη. Έξω από το μαγαζί υπήρχαν παντού σπασμένα τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Ήταν δύο άτομα, ο ένας φορούσε καπέλο και ο δεύτερος δεν είχε καλύψει καθόλου τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Η κάμερα κατέγραψε καρέ- καρέ τις κινήσεις τους στο μαγαζί, ενώ εκείνοι έψαχναν τους εσωτερικούς χώρους με ιδιαίτερη προσοχή. Τελικά συνελήφθησαν. Πρόκειται για δύο Βολιώτες ηλικίας 29 και 38 ετών. Η Αστυνομία τους έφερε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και ο ένας φέρεται να ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι "ήταν μεγάλη βλακεία".