Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση για παιδιά με τίτλο «ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΗΘΟΣ»


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΗΘΟΣ» 

Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΪΤΗΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ»


Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεών της σχεδίασε και οργάνωσε την  δράση για παιδιά με τίτλο «Το δικό μας πλήθος» η οποία έχει αναφορά την έκθεση του Γιάννη Γαϊτη με τίτλο «Το Πλήθος και η Μοναξιά». 

Η μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Γαϊτη  παρουσιάζεται στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα από τις 10 Οκτωβρίου 2020. Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες. Από τους αφηγηματικούς του μικρόκοσμους έως τα ανώνυμα και ομοιόμορφα ανθρωπάκια του, με τα ριγέ και καρό κοστούμια, τα ανθρωπάκια με τα οποία ο ίδιος ταυτίζεται, μας ζητάει να ταυτιστούμε.

Η δράση με τίτλο: «Το δικό μας πλήθος», πρότεινε στα παιδιά να εμπνευστούν από τα ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη και να δημιουργήσουν τα δικά τους. Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, συμμετείχαν περίπου 300 παιδιά ηλικίας έως 18 ετών. Οι δημιουργίες στάλθηκαν,  λόγω των ειδικών συνθηκών και προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Όπως εξ’ αρχής είχε ανακοινωθεί, σκοπός της δράσης ήταν μετά την ολοκλήρωσή της να δημιουργηθεί με τα «ανθρωπάκια» που θα συγκεντρωθούν, μέσα από ένα εγχείρημα για την άτυπη συνεργασία από απόσταση και την αλληλεπίδραση των παραγόμενων έργων, το δικό τους/μας πλήθος. 

Το επόμενο διάστημα, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, θα δημιουργήσει μία αφίσα στην οποία θα παρουσιάζεται συνολικά η δουλειά όλων των συμμετεχόντων δημιουργώντας το «πλήθος». Η αφίσα αυτή θα κοινοποιηθεί μέσω του τύπου και θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του φορέα. 

Τέλος, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους και όλες όσοι συμμετείχαν στη δράση. 

Η έκθεση του Γιάννη Γαΐτη  παραμένει στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα και είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 31/10/2021 από την Τρίτη έως την Κυριακή 10:00-14:00 & 18:00-21:00.

Επιμέλεια έκθεσης:

Λορέττα Γαΐτη

Αρχιτέκτονας - Μουσειολόγος

Γιάννης Μπόλης

Ιστορικός της τέχνης

Πληροφορίες:

Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 2, 41334, Λάρισα

Τηλέφωνα: 2410623615, 2410 616266

Email: info@katsigrasmuseum.gr

www.katsigrasmuseum.grΌλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr