Μοναδική Κοτοσαλάτα



Θέλετε να δώσετε ξεχωριστές γεύσεις στο τραπέζι σας; Δοκιμάστε αυτή τη μοναδική, κοτοσαλάτα. Μια συνταγή που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά:
Για το κοτόπουλο
  • 1 μισή κιλό κοτόπουλο, βρασμένο
  • 1 κρεμμύδι, μικρό
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κλωνάρι πράσο
Για τη σαλάτα
  • 400 γρ. καρυδόψιχα, αλεσμένη
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο
  • 2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πιπέρι Καγιέν
  • 2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 φλ ζωμό από την κότα που βράσαμε
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 ρόδια, καθαρισμένα
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
  • Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο, μαζί με όλα τα λαχανικά σε νερό που τα καλύπτει, μέχρι να δούμε ότι έχει μαλακώσει το κοτόπουλο.
  • Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε σε ίνες.
  • Έπειτα μουσκεύουμε το ψωμί μας στο ζωμό, μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ψωμί μαζί με τα καρύδια, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι, το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με τον μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Η κοτοσαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Tips:
  • Το πιπέρι Καγιέν είναι ιδιαίτερα καυτερό οπότε αν δεν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο στην συνταγή σας.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την κοτοσαλάτα σας σε πιατέλα, γαρνιρισμένη με ρόδια και τραγανά τσιπς από αραβική πίτα, για να δώσετε μια έξτρα γεύση.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr