Τα ΚΔΑΠ του δήμου Λαρισαίων ξεναγούνται στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παππά


Από τις καλοκαιρινές πολιτιστικές διαδρομές  των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων  δεν θα μπορούσε να λείπει το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων που λειτουργεί στο Μύλο του Παππά, άρρηκτα δεμένο με την ιστορία της πόλης και τη φυσιογνωμία της θεσσαλικής γης.


Ομάδες παιδιών από το δίκτυο ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων περιηγήθηκαν στο μουσείο , μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του νεώτερου πολιτισμού, κατανόησαν βήμα βήμα τη διαδικασία που οδηγεί από το στάρι στο αλεύρι και το ψωμί και πακολούθησαν  με ενδιαφέρον όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στο μηχανολογικό εξοπλισμό του.


Η ζωντανή και εμψυχωτική ξενάγηση από το προσωπικό του Μουσείου μετέφερε τη χαρά και τη γνώση στα παιδιά καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις δομές ΚΔΑΠ όπου τα παιδιά έφτιαξαν με ενθουσιασμό την  τρισδιάστατη μακέτα του Μύλου του Παππά – υλικό από το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου. Στη δράση συμμετείχαν οι δομές του 33ου νηπιαγωγείου, του 4ου δημοτικού σχολείου,  του14ου δημοτικού σχολείου και  του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων.


Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών  και το Μουσείο Σιτηρών κα Αλεύρων για τη φιλοξενία.


Το καλοκαιρινό πρόγραμμα των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζει να ψυχαγωγεί και να μαθαίνει στα παιδιά την ιστορία της πόλης τους, απαραίτητη για τον μελλοντικό βηματισμό τους.


Πληροφορίες για το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ και τη δωρεάν εγγραφή μέσω ΕΣΠΑ.


Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085 

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/






Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr