Στέλλα Μπίζιου: Συνάντηση εργασίας με την πρέσβη της Σλοβακίας & την Κ.Ο. Φιλίας



Γεύμα εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σλοβακίας με την Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Iveta Hricova

Στέλλα Μπίζιου, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος - Σλοβακίας: Στόχος μας η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και η διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας και υλοποίησης κοινών στόχων

Συνάντηση με την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα κυρία Iveta Hricova είχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Σλοβακίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας - Σλοβακίας, το πνεύμα συνεργασίας και φιλίας, αλλά και η διάθεση για περαιτέρω ανάπτυξη της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η Σλοβακία αποτελεί χώρο επιλογής για αρκετούς Έλληνες φοιτητές, ενώ η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους πολίτες της Σλοβακίας.


Μετά το τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σλοβακίας, κ. Στέλλα Μπίζιου δήλωσε: «Η κυρία Πρέσβης Iveta Hricova προσκάλεσε σε γεύμα γνωριμίας τα μέλη της ομάδας φιλίας και την ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική φιλοξενία. Προσωπικά, με την ιδιότητα της Προέδρου της ομάδας είχα ξανασυναντηθεί με την κα Πρέσβη, η πανδημία όμως δεν είχε επιτρέψει να παραβρίσκονται τότε όλα μας τα μέλη. Θέλω να τονίσω ότι η σημερινή μας συνάντηση έγινε με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας και όσοι παραβρέθηκαν προσκόμισαν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι χώρες μας διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις από τη στιγμή που η Σλοβακία πέτυχε την ανεξαρτησία της το 1993. Είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία μοιραζόμαστε κοινές αξίες και οράματα. 

Στα πλαίσια των εργασιών της ομάδας φιλίας προωθούμε τις θέσεις της Ελλάδας σε εθνικά και διεθνή θέματα, ενώ στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και στην διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας και υλοποίησης κοινών στόχων»
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός της πρόεδρου κας Στέλλας Μπίζιου, οι βουλευτές – μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας – Σλοβακίας, κα Αλεξοπούλου Χριστίνα, κος Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και η κα Κατερίνα Παπακώστα. Στη συνάντηση ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του  Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr