Αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των οικισμών στον Πορταϊκό Ποταμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πορταϊκό ποταμό στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναδείχτηκε ανάδοχος και υπογράφεται η σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αντικείμενο του έργου είναι η ενίσχυση των αναχωμάτων του Πορταϊκού ποταμού με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών, παραγωγικών εγκαταστάσεων και τεχνικών έργων στις περιοχές εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες ενισχύουμε την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που διασχίζει ο  Πορταϊκός ποταμός» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή της και με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική στόχευση υλοποιεί ένα πρωτόγνωρο έργο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με επαναφορά του πλάτους των ποταμών στις αρχικές διαστάσεις, αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων και αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των οικοσυστημάτων ώστε να συμβάλλουν στη μείωση των πλημμυρών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες:

•   Ενίσχυση των αναχωμάτων από υλικά της κοίτης του ποταμού,

•   Επισκευή της επένδυσης των αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους καθώς και κατασκευή επένδυσης αναχωμάτων, όπου απαιτείται,

•   Καθαρισμός κοίτης του  ποταμού από επιχώσεις λόγω των πλημμυρών,

•   Προστασία θεμελίων γεφυρών, όπου απαιτείται.