Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 για έργα πόσιμου νερού και διαχείριση covid-19


Με δύο νέα βραβεία διακρίθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον διαγωνισμό Hellenic Responsible Business Awards 2021, τον θεσμό που για για έκτη συνεχή χρονιά, βράβευσε Οργανισμούς και εταιρείες που επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και με το έργο τους προωθούν την Ελλάδα του «εμείς».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε:
-Στην κατηγορία «Καθαρό Νερό και Αποχέτευση» για τα έργα πόσιμου νερού σε Μαυρομάτι, Κιλελέρ και την ύδρευση του ανατολικού τμήματος του ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου και
-Στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες» για τα έργα υγείας που χρηματοδότησε και υλοποιεί για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του covid-19.

« Είναι μεγάλη τιμή η νέα διπλή βράβευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον έγκριτο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards. Τα δύο βραβεία που κατακτήσαμε, ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφιότητες απ όλη τη χώρα, αποτελούν έμπρακτη αναγνώριση των έργων με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα που με ενσυναίσθηση σχεδιάζει, χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα βραβευμένα έργα

-Η Περιφερεια Θεσσαλιας με στοχευμενα εργα δινει ποιοτικο, καθαρό, επαρκές σε ποσότητα ποσιμο νερό στους κατοικους της. Με το εργο "Yδρευση ανατολικής πλευράς νομού Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου" πρου?πολογισμου? 42 εκ. € καλύπτονται οι υδρευτικές ανάγκες περιπου 55.000 κατοίκων σε 42 χωριά των Δημων Καρδιτσας, Σοφαδων και Παλαμα. Τα εργα στο Δημο Κιλελερ προυπολογισμου 5εκ. €, δινουν ποσιμο νερό στους οικισμους Ψυχικο, Αγ. Γεωργιος, Αγ. Παρασκευη, Κυπαρισσος, Χαρα, Ζαππειο, Διλοφος, Μαυροβουνι, Μοσχοχωρι και Κυπαρισσια ενώ το έργο του φραγματος στο Μαυροματι προυπολογισμου? 15 εκ. €, προσφέρει επαρκή ποσότητα ποιοτικου νερου για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών 9 οικισμών. Ωφελουμενοι ειναι 6.500 μονιμοι κατοικοι των Δημων Σουρπης και Πτελεου καθως και οι 8.500 περιπου παραθεριστες που κατακλυζουν την περιοχή τους θερινους μηνες.

-Η Περιφερεια Θεσσαλιας με την εμφανιση της πανδημιας του κορωνοιού σταθηκε στην πρωτη γραμμη της μαχης, αναλαμβανοντας πρωτοβουλιες οπως η «καραντινα μεσα στην καραντινα», το βραβευμενο δωρεαν συστημα τηλειατρικης σε συνεργασια με την εταιρια Dr. Button και η ενεργοποιηση ενος αξιοπιστου δικτυου δωρητων απο την Ελλαδα και το εξωτερικό για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Πραγματοποίησε περισσοτερα απο 450.000 δωρεαν τεστ κορωνοιου? παντου στη Θεσσαλια, σε συνεργασια με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Παραλληλα, με γρηγορες διαδικασιες , σε συνεργασια με το Υπουργειο Υγειας, την 5η ΥΠΕ , το Πανεπιστη?μιο και τις Διοικησεις των Νοσοκομειων, επένδυσε απο το ΕΣΠΑ Θεσσαλιας 2014-2020, 12,5 εκατομμυρια ευρω, για την προμηθεια συγχρονου ιατροτεχνολογικου εξοπλισμου αποκλειστικα? για COVID-19 και 16 εκατομμυρια ευρω για 549 προσληψεις υγειονομικων για τα επόμενα δυο χρονια.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, με θέμα «Ελλάδα, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».