Αλόννησoς: Σκότωσαν με ψαροντούφεκο τον "Κωστή" - Ήταν η φώκια-σύμβολο του νησιού


Δολοφονημένος βρέθηκε το Σάββατο ο "Κωστής", η διάσημη φώκια της Αλοννήσου, όπως καταγγέλλει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, MOm. Η εικόνα με τη νεκρή φώκια, καρφωμένη με βέργα από ψαροντούφεκο, σοκάρει. Ο "Κωστής" ήταν η φώκια-μασκότ του νησιού, και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους λόγω της κοινωνικότητάς του. Στην περιοχή ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Όπως αναφέρει η Οργάνωση MoM: "Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής» (μασκότ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι. Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον Κωστή"

Η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια αυτή πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Και επισημαίνει: "Γι' αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε: Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι. Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές". Η MOm προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.


Photo Credits: E. Tounta/Mom, thenewspaper.gr