Εντατικές εργασίες στα “πληγωμένα” από το σεισμό σχολεία της Λάρισας - Εξαίρεση το 3ο Δημοτικό


Με τις εργασίες να συνεχίζονται στα σχολικά κτίρια που “χτύπησε” ο σεισμός στη Λάρισα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ντίνος Διαμάντος εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ότι σχεδόν στο σύνολο των σχολείων οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στις αίθουσες στις 13 Σεπτεμβρίου.

Εξαίρεση αποτελεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο, πέτρινο κτίσμα του 1937, στο οποίο τοποθετείται νέος αντισεισμικός μεταλλικός σκελετός και θα απαιτηθούν επιπλέον 2 μήνες για την ολοκλήρωση των εργασιών. Το διάστημα αυτό, οι μαθητές όπως φαίνεται, θα παρακολουθούν σε απογευματινή βάρδια τα μαθήματα σε κοντινό σχολείο.

Στα υπόλοιπα σχολεία, είτε θα έχουν ολοκληρωθεί, είτε θα γίνονται εργασίες στη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, τουλάχιστον στα σχολικά κτίρια που η ΚΤΥΠ έχει δώσει το πράσινο φως για να μπουν με ασφάλεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Για τις εργασίες στο παλιό πέτρινο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου στη Φαλάνη, ο κ.Διαμάντος ανέφερε ότι ο Δήμος περιμένει τη νέα χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι μαθητές θα αρχίσουν τα μαθήματα κανονικά σε πρωινή βάρδια στις αίθουσες της νεότερης πτέρυγας και στα κοντέινερ που τοποθετήθηκαν στο προαύλιο.


Πηγη: ertnews.grΌλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr