Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων - ΓΑΚ Λάρισας: «Ο σεισμός μέσα στην πανδημία, όπως τον ζήσαμε εμείς!»Συνεχίζεται  το πρόγραμμα καταγραφής μαρτυριών σχετικά με την εμπειρία των σεισμών στην πόλης μας από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα ΓΑΚ Λάρισας. 

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γενικά Αρχεία Κράτους Λάρισας συλλέγουν μαρτυρίες για τους σεισμούς της Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος καταγραφής μαρτυρίων «Ο σεισμός μέσα στην πανδημία, όπως τον ζήσαμε εμείς!». 

Πρόκειται για ένα  “ανοιχτό κάλεσμα” σε όσους και όσες  επιθυμούν να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία από την εμπειρία των πρόσφατων σεισμών εν μέσω της πανδημίας. 
Παράλληλα καταγράφονται οι μαρτυρίες (γραπτές και οπτικοακουστικές) των ανθρώπων που βίωσαν σεισμούς προηγούμενων δεκαετιών στην πόλη μας. 
 
Ο σκοπός του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου αρχείου μαρτυριών για τους ιστορικούς του μέλλοντος, το οποίο θα διατηρηθεί στα ΓΑΚ Λάρισας. Επίσης, το πρόγραμμα αποσκοπεί  στον αναστοχασμό και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την ανάδειξη της πολυφωνικότητας των μαρτυριών. 


Με την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο θα πλαισιωθεί από φωτογραφικό και άλλο αρχειακό υλικό από παλαιότερους σεισμούς, το Μουσείο και τα ΓΑΚ Λάρισας προγραμματίζουν τη διοργάνωση σχετικής περιοδικής έκθεσης .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν γραπτές, ηχογραφημένες ή βιντεοσκοπημένες, τις μαρτυρίες του σεισμού, αλλά και οτιδήποτε επιθυμούν να συναποτελέσει τμήμα του αρχείου, στη διεύθυνση: mouseiomylou@larissa.gov.gr ή στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook:  Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων. Ακόμη, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο σε περίπτωση που επιθυμούν να προγραμματιστεί βιντεοσκόπηση. 

Υπεύθυνες ερευνητικού προγράμματος: Κωνσταντίνα Κόντσα, αρχαιολόγος-κοινωνική ανθρωπολόγος, υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων και Φανή Καραγιάννη, αρχειονόμος, προϊσταμένη Γενικών Αρχείων Κράτους Λάρισας. 

Πληροφορίες στο τηλ. 2410 530083, Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00.
Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος του Παππά,  Γεωργιάδου 53, Λάρισα.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr