Υψιστη διάκριση: Το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Τρικκαίων στην Ολυμπιονίκη Φένια Τζέλη


Την ύψιστη διάκριση για την 7η Ολυμπιονίκη του Τάε Κβο Ντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 επέδωσε στην τρικαλινή πρωταθλήτρια Φένια Τζέλη, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.


Εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, που ομόφωνα αποφάσισε να υιοθετήσει τη σχετική πρόταση σε έκτακτη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, ο κ. Παπαστεργίου τίμησε την αθλήτρια από το Μεγαλοχώρι του Δήμου Τρικκαίων που «με αυτό της το κατόρθωμα σήκωσε ψηλά τα Τρίκαλα, σήκωσε ψηλά το ελληνικό τάε κβο ντο». 


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε τις πρωτιές των Τρικάλων όχι μόνο στον αθλητισμό (με Γεωργαλή, Αβράμη, Παπανικολάου, Σακοράφα και πολλούς άλλους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες μεγάλες διακρίσεις) αλλά και στη μουσική. Επιδίδοντας το μετάλλιο στην 21χρονη πρωταθλήτρια του ΣΟΑΤ, επεσήμανε ότι «η επιβράβευση σε μια περίοδο έλλειψης στοχοθεσίας, αποδεικνύει ότι η δική της σκληρή δουλειά, η θέσπιση στόχων, δείχνει πως τους πετυχαίνει». Και είμαι σίγουρος, συνέχισε, ότι «θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον» και τότε, «όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, και τείχη θα δημιουργήσουμε για να τα γκρεμίσουμε!».


Η έχουσα την ευθύνη της διοργάνωσης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Εφη Λεβέντη, επέδωσε τιμητική πλακέτα και στον προπονητή της αθλήτριας, Νίκο Παϊταρίδη, για την ανάδειξη ολυμπιονίκη και τη συνολική προσφορά του στο άθλημα. Ο ίδιος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δήμο Τρικκαίων για την επίδοση αυτής της διάκρισης.


Αμέσως μετά, τιμητικό βραβείο επέδωσε εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.


Συγχαίροντας τη Φένια Τζέλη, τόνισε ότι «η προσπάθεια που οδηγεί σε επιτυχία είναι αυτή που κάνει ακόμη μεγαλύτερη τη σημασία της, δικαιώνει τον  αγώνα και μας κάνει όλους να σηκώνουμε τις γροθιές πανηγυρίζοντας», Στη συνέχεια, έπαινο επέδωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, ομοίως συγχαίροντας την τρικαλινή αθλήτρια.


Η ίδια, αρκούντως σεμνή, αρκέστηκε σε ένα λακωνικό «ευχαριστώ» για τις συγκεκριμένες επιβραβεύσεις, επιδιώκοντας να «μιλά» μέσα από τους αγώνες της.

 
Παρέστησαν επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Νικολέττα Μπρουζούκη, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων, Βασιλένα Μητσιάδη, Γιώργος Ζιώγας, Βασίλης Κρανιάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζαϊράκης, οι γονείς της πρωταθλήτριας, Βασίλης Τζέλης και Λένα Βάλλα με την αδελφή της Κωνσταντίνα, η αδελφή και ο γιος του αδικοχαμένου προπονητή του ΣΟΑΤ Βασίλη Βαργιάμη, Δήμητρα και Γιώργος.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Τρικκαίων, σε διάλειμμα αγώνων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Τουρνουά TAEKWONDO «OLYMPIAN SPARRING CAMP VASILIS VARGIAMIS», στη μνήμη του Βασίλη Βαργιάμη. Το τουρνουά διεξάγεται στα Τρίκαλα το τετραήμερο 17-20 Αυγούστου 2021, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών/τριών από 30 συλλόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.