Λάρισα: Πινακίδες ενημέρωσης για τις βυθιζόμενες μπάρες προτείνει ο Νίκος Γαμβρούλας


Πρόταση προς την Δημοτική Αρχή για να τοποθετηθούν πινακίδες ενημέρωσης για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης με τις βυθιζόμενες μπάρες, κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης», Νίκος Γαμβρούλας.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόταση του αναφέρει:

 

«Τις τελευταίες μέρες, έχουν καταγραφεί ορισμένα ατυχήματα από την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης με τις βυθιζόμενες μπάρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζημιές τόσο σε διερχόμενα οχήματα, όσο και στις μπάρες και να προκαλείται αναστάτωση.

Το σύστημα έχει πολύ λίγες εβδομάδες που λειτουργεί και όπως είναι λογικό, οι πολίτες δεν έχουν πλήρη γνώση για τον τρόπο λειτουργίας του. Η Δημοτική Αρχή έχει εκδώσει ενημερώσεις στον τύπο για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, όμως είναι σίγουρο πως εκατοντάδες πολίτες δεν έχουν λάβει γνώση των ενημερώσεων αυτών, καθώς χιλιάδες είναι εκείνοι που δεν ενημερώνονται καθημερινά από έντυπες εφημερίδες ή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, η πόλη μας δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες από άλλες πόλεις, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης για τα τοπικά ζητήματα της Λάρισας και είναι πιθανό, λόγω της άγνοιας τους για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης, να προκαλέσουν ζημιά τόσο στα όχηματα τους, όσο και στις μπάρες.

Για τους παραπάνω λόγους και για να μειωθούν στο ελάχιστο πιθανά ατυχήματα στο μέλλον, προτείνουμε την ενημέρωση των οδηγών με πινακίδα, ακριβώς κάτω από την πινακίδα ενημέρωσης για τις ώρες τροφοδοσίας. Οι πινακίδες αυτές, με σύντομες οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, θα βρίσκονται σε δεκάδες σημεία της πόλης και έτσι τόσο οι περαστικοί, όσο και οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία ενημέρωσης καθημερινά!

Με τον τρόπο αυτό θα επιταχύνουμε την ενημέρωση των πολιτών της Λάρισας, αλλά θα δώσουμε και την ευκαιρία στους επισκέπτες της πόλης να ενημερωθούν σε περίπτωση άγνοιας τους για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.

Ελπίζουμε να υιοθετηθεί η πρόταση μας και να συμβάλουμε στην βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του νέου συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης» καταλήγει ο Νίκος Γαμβρούλας.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr