Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στο Βόλο


Αναζητείται ο συνεργός του

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας που είχε διαπραχθεί από το δράστη προ δεκαημέρου σε βάρος δύο ακόμη ηλικιωμένων γυναικών στο Βόλο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας ημεδαπής, για το αδίκημα της αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη σήμερα (23-08-2021) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στο Βόλο.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σήμερα το πρωί στο Βόλο, ο δράστης μαζί με ακόμη ένα συνεργό του, προσέγγισαν, κινούμενοι πεζοί, την ηλικιωμένη γυναίκα και αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά από το λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από προστρέξαντες αστυνομικούς ο ένας εξ αυτών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε η εν λόγω αλυσίδα, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς προ δεκαημέρου (14-08-2021) το βράδυ στο Βόλο, διέπραξε ληστεία σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, από τις οποίες αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -9.000- ευρώ, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού σε ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την κατοχή της δράστιδας κατασχέθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.