Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: “Υπό ιατρική παρακολούθηση στο Βόλο ο Λάμπρος Τσάπαλης”


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε ανακοίνωση του για τον Λαρισαίο τραυματιοφορέα Λάμπρο Τσάπαλη αναφέρει τα ακόλουθα:

«Συνάδελφος τραυματιοφορέας μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αποφάσισε να διασχίσει με τα πόδια, την απόσταση από τη πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έως το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Παρά τις προσπάθειες μας για την ανάγκη συλλογικότητας των διεκδικήσεων, δεν μπορέσαμε να τον μεταπείσουμε.


Χθες έκανε γνωστό το αίτημα εγγράφως στην Αστυνομία και ζήτησε διευκολύνσεις για να περπατάει στην εθνική οδό. Το αίτημα απερρίφθη από την αστυνομία. Χθες το βράδυ, στις 23:00 ξεκίνησε από τη πύλη του ΠΓΝΛ.

Περπατούσε ασταμάτητα όλη τη νύχτα και το μεσημέρι σήμερα έφτασε στο Νοσοκομείο του Βόλου που ήταν ο πρώτος σταθμός. Κατέρρευσε από εξάντληση.

Βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου. Οι γιατροί τον προτρέπουν να κάνει εισαγωγή.

Ο ίδιος επιμένει να συνεχίσει το δρόμο του για να φθάσει την Πέμπτη στην Αθήνα στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο υγείας. Εμείς τον παροτρύνουμε να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο ταξίδι με τα πόδια.


Οι αγώνες είναι συλλογικοί. Όμως δεν μπορούμε να μην εξάρουμε την αγωνιστικότητα, την αυτοθυσία του συναδέλφου Τσάπαλη Λάμπρου να διεκδικεί με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο τα αιτήματα μας.

Πριν λίγο καιρό έκανε επί ημέρες απεργία πείνας στο προαύλιο του νοσοκομείου για κλαδικά μας αιτήματα. ΒΑΕ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ κ.α.

Ο συνάδελφος είναι μάχιμος τραυματιοφορέας της πρώτης γραμμής που δεν έχει νοσήσει ποτέ από κορωνοιο, τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας και θέλει να είναι επιλογή του ο εμβολιασμός και όχι να του επιβληθεί.»Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr